Minden, amit eddig nem tudtál az Xbox-ról

A Microsoft belépése a konzolüzletbe a 21. század fordulóján felkapottá tette az iparágat. Bár a Microsoft a világ egyik legsikeresebb technológiai vállalata volt, egyesek számára kockázatosnak tűnt a gondolat, hogy egy amerikai vállalat a Sony és a Nintendo által uralt világban versenyezzen.
Minden, amit eddig nem tudtál az Xbox-ról

Az erős hardver és az online játékra összpontosító stratégia tette az első Xbox konzolt a piac jelentős szereplőjévé tette, még akkor is, ha jócskán elmaradt a Sony PlayStation 2 sikerétől.

Az üzlet az Xbox 360 megjelenésével indult be csak igazán. A játékosok imádták a zökkenőmentes teljesítményt, ami a szoftverek stabilitásának és az intuitív online funkcióknak volt köszönhető. Bár a Nintendo Wii-je végül a lekörözte az eladások terén, sokan a 360-at tekintik a konzolgeneráció igazi nyertesének, elsősorban azért, mert jelentős piaci részesedést tudott elhódítani a Sony-tól.

A Microsoft harmadik és jelenlegi konzolja, az Xbox One sokkal nehezebb időszakon ment át a Sony PS4, a Nintendo Switch és a PC-játékok miatt megnövekedett verseny miatt. Ennek ellenére a Microsoft lépéseket tett, hogy kijavítsa az Xbox One hibáit, így a konzol sokkal jobb, mint 2013-ban volt.

Az Xbox márkát ugyan megviselték a hullámvölgyek, de lenyűgöző történelem áll a konzolüzletágban hozott döntések mögött. Az Xbox 360 életciklusának első évében megjelent Epic Games harmadik személyű lövős játékát arra tervezték, hogy bemutassa a Microsoft hardverének vizuális képességeit. Ennek ellenére a Gears of War talán nem lett volna olyan lenyűgöző, mint amilyenné vált, ha az Epic nem tudta volna rákényszeríteni a Microsoftot egy fontos döntésre.

Az Xbox 360-at eredetileg körülbelül 256 MB RAM-mal szállították volna, ám az Epic meggyőzte őket, hogy ezt növeljék 512 MB-ra, miután megmutatták, mennyivel jobban nézne ki a Gears dupla RAM-mal. A költségek kompenzálása érdekében a Microsoft úgy döntött, nem teszi szabványossá a 360-as merevlemezt, így a 2005. novemberi bevezetés napján két különböző lemezzel vehettük meg. Mivel azonban később bármikor cserélhettünk, ha az olcsóbb Arcade Editiont vásároltuk meg, biztosak lehetünk benne, hogy a Microsoft végül jól döntött.

Jóval azelőtt, hogy a világ egyik leggazdagabb sztárjává vált volna, még Dwayne „The Rock” Johnson is segített eladni a Microsoft vadonatúj játékkonzolját az amerikai közönségnek. A sztár 2001-ben Bill Gates mellett jelent meg a színpadon az Xbox hivatalos bemutatóján.

A bunyós szerint a Microsoft új konzolja „erős, izgalmas és élvonalbeli – minden, ami a "The Rock is” (ezek az ő szavai, nem a miénk). Persze, az sem ártott a népszerűségnek, hogy The Rock egy WWF Raw nevű Xbox-játékban is feltűnt, ami a következő évben jött ki.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb PC-játékok, amikről te sem szeretnél lemaradni

A legjobb PC-játékok, amikről te sem szeretnél lemaradni

Összeszedtük azokat, amelyeket mindenképp érdemes kipróbálnod.

Ezekkel a játékokkal érdemes belevágni az e-sportba

Ezekkel a játékokkal érdemes belevágni az e-sportba

Ha nem tudod, honnan indulj, most megmutatjuk.

Az Xbox története

Az Xbox története

Szeretnél a tudásoddal menőzni a barátaid előtt? Akkor olvasd el ezt a cikket.